Planul de scolarizare pentru anul scolar 2020-2021 -Scoala profesionala

Învăţământ profesional: cursuri de ZI (clasa a IX-a)

Domeniul  Turism şi alimentație – Specializare:
Ospătar (chelner) vânzător în unităţi de alimentație  (1 clasă – 28 locuri)
Cofetar – patiser (1 clasă – 28 locuri)
Bucătar (1 clasă – 28 locuri)

În funcție de alegerea făcută, sunt dobândite specializări în domenii care pot asigura o carieră de succes.

Chelnerii (ospătari) servesc produse alimentare și băuturi în locuri comerciale de luat masa, cluburi, instituții și cantine, la bordul navelor și în trenurile de călători. La finalul studiilor, poți profesa ca și ospătar, ajutor de ospătar, somelier, barman.

Cofetarii – patiserii prepară diferite sortimente de prăjituri și alte produse din făină, precum și ciocolată și produse de cofetărie. De asemenea, ei realizează decorațiuni pentru produsele de patiserie și cofetărie, pregătesc și ambalează produsele realizate. Deci, după finalizarea studiilor, te poți angaja cofetar sau patiser.

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite rețete originale sau adaptate cerințelor și exigențelor consumatorilor. Ceea ce învățați, vă ajută să deveniți bucătari profesioniști sau pizzar.

Noi îți oferim:

  • bursa profesională în valoare de 200 de lei
  • O bună instruire şi specializare realizată de cadre didactice cu pregătire profesională şi pedagogică deosebită;
  • Desfăşurarea activităţilor instructiv-educative în cabinete specializate şi laboratoare;
  • Desfăşurarea activităţii de pregătire practică în atelierele şcoală şi în unităţi economice brăilene;
  • Pregătire suplimentară pentru olimpiade şi concursuri;
  • Consiliere şi orientare profesională pentru anii terminali de către agenţii economici brăileni;