Activitati- Ziua Nationala a Lecturii

„Ziua Națională a Lecturii” – Sala ProArte a Centrului Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Brăila, alături de elevii clasei a IX-a – Colegiul Economic „Ion Ghica” Brăila, Prof. Muşat Simona şi Prof. Berechet Claudia!

De Ziua Națională a Lecturii, la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, a avut loc activitatea „Citește! Te rog, citește!” (II) unde au fost prezenți elevi ai Colegiului Economic „Ion Ghica” (clasele X D, X F, P1C, XII A și XII C). Tinerii au lecturat fragmente din „Exerciții de echilibru”, de Tudor Chirilă, au vizionat scurte videoclipuri în care scriitoarele Angela Burtea și Laura Hartte au citit fragmente din operele lor, au discutat despre cât de importantă este lectura în viața noastră și au primit semne de carte ce le asigură înscrierea gratuit la bibliotecă până la finalul lunii februarie. Coordonatorii activității: bibliotecari ai Secției Împrumut pentru adulți și profesorii: Antoneta Streche, Elena Dorina Cioranu, Claudia Constantin, Cătălin Istrate, Camelia Istrate-director, Daniel Lepădatu- director adjunct Colegiul Economic “Ion Ghica”.

De „ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII”, la biblioteca școlară a Colegiului Economic  ”Ion Ghica” Brăila s-a derulat activitatea ”Evadare în lumea cărților” cu clasele P1B și 12 E, coordonatori prof.Lilof Anca Violeta și  bibliotecar Bordei Emiliana. În cadrul activității elevii și-au prezentat cărtile preferate, motivația pentru alegerile făcute precum  și impactul pe care l-au avut lecturile alese asupra lor.  De asemenea, au fost impulsionati sa recomande cu insufletire lectura aleasă de ei și colegilor. Coordonatorii activității au făcut recomandări privind importanța cititului în dezvoltarea personală și au prezentat cateva titluri  de referință din literatura româna și universală.