Impresii Targul FE, Braila 15.11.2015 – Liceul Teoretic „George Valsan” Faurei

Impresiile elevilor din firmele de exercitiu participante la targ – 15 noiembrie 2015, Braila

In primul rand, vreau sa multumesc tuturor celor care s-au ocupat de acest proiect,cu ajutorul lor, am avut deosebita placere de a fi prezentă   la primul Targ din cadrul proiectului POSDRU ‘’Invata cu noi sa devii antreprenor’’. Cu aceasta ocazie, am avut posibilitatea de a-mi dezvolta spiritul de antreprenor prin simularea unui număr însemnat de activităţi şi procese dintr-o firmă reală. Totodata , mi – am putut verifica aprofundarea cunoştinţelor comerciale, formarea abilităţilor, a capacităţilor personale şi a modurilor de comportament în raport cu cerinţele unei firme reale. Orele petrecute in locul unde s – a desfasurat acest targ s-au scurs extrem de repede , deoarece atmosfera a fost una incredibil de agitata, punandu-ne in situatia de a fi noi insine responsabilii unei firme asa cum se intampla in lumea afacerilor . Spunand ‘’agitata’’ ma refer in sensul bun , colaborand foarte de bine cu ceilalti colegi prezenti din celelalte licee. Ma bucur foarte mult ca am fost prezenta la acest targ , mi-a dat puterea de a merge mai departe cu riscuri si responsabilitati. Multumesc inca o data tuturor !

Craciun Valentina, Administrator FE SC PANIFGRAND SRL

Liceul Teoretic George Valsan Faurei

In cadrul Targului Firmelor de Exercitii am avut oportunitatea de a invata că o firma nu inseamna numai documente ce trebuiesc realizate, ci si o promovare de exceptie. Am avut prilejul de a vedea numeroase promovari care au reusit sa capteze atentia noastra. Am invatat ca in spatele unei promovari de succes, care atrage cumparatorul, sta mult efort si studiu. Am ramas placut surprinsa de efortul facut de participanti pentru a-si promova firmele de exercitii; standurile erau amenajate cu multa inteligenta pentru a ilustra cu exactitate orientarea pe piata a firmei.

De asemenea, am avut prilejul de a comunica cu membrii catorva firme de exercitii care mi-au dovedit seriozitatea firmelor si mi-au explicat motivul alegerii respectivelor idei de afaceri; o idee de afaceri presupunand o cercetare cat mai exacta a pietii. Am reusit sa incheiem tranzactii cu firme de exercitii axate pe comert si nu numai. Ne pare rau ca nu am putut incheia mai multe tranzactii deoarece am observat multe firme cu care am fi putut colabora cu succes.

In concluzie, Targul Firmelor de Exercitii la care, din fericire, am putut participa a fost o experienta pe care nu o voi uita curand si de care voi tine cont in cazul in care, pe viitor, voi decide sa-mi infiintez propria firma. Doresc sa multumesc organizatorilor pentru bucuria creata de acest proiect, care ofera tinerilor o sansa in domeniul afacerilor.

Anton Gabriela Zizica

Director Marketing

Liceul Teoretic George Valsan Faurei

Ideea realizarii unui astfel de targ mi s-a parut foarte interesanta! A fost o experienta noua pentru noi, elevii, un mijloc de comunicare si un mod de a ne face noi prieteni. In cadrul primului Târg Regional al Firmelor de Exerciţiu, ne-am putut dezvolta spiritul antreprenorial şi aptidudinile pentru a ne putea deschide propria afacere simulând activităţi din firme reale, rezolvând situaţii, pe care cu siguranţă le vom întâlni pe piaţa muncii. Prin organizarea acestui târg, am avut şansa de a ne familiariza cu activităţile specifice unei firme reale, de a ne perfecţiona limbajul de afaceri, de a ne dezvolta competenţe şi atitudini necesare unui întreprinzător dinamic. Mi-a placut extrem de mult faptul ca am amenajat standurile ce au reflectat obiectul de activitate al firmei noastre de exerciţiu, am simulat tranzacţii comerciale, şi am promovat produsele pe care le-am realizat în cadrul firmelor prin intermediul  unor cataloage de promovare,a cartilor de vizita si a pliantelor. Am incercat pentru o zi sa fim manageri şi angajaţi ai unor firme infiinţate şi înregistrate de noi la  ROCT. Interesant a fost ca, in cadrul acestui târg s-a desfăşurat concursul „CEA MAI BUNĂ IDEE DE AFACERE”, unde am avut prilejul, fiecare firma in parte , să demonstram că orele de instruire din cadrul firmelor de exerciţiu au dat roade. Dupa principiul”Dupa munca si rasplata” , in urma evaluărilor realizate de comisie, la finalul competiţiei toata lumea a primit premii si am plecat de acolo multumiti si incantati, cu o noua experienta infaptuita.

Am participat cu drag si placere la acest proiect, iar daca as mai avea ocazia, am mai participa!

Istrate Alexandra,

Administrator FE DAIANPANIF SRL

Liceul Teoretic ”George Valsan” Faurei-Braila

Coordonator FE Cocirlea Elena